За мен
Казвам се Венета Русиновa и съм автор на ръчно изработени бижута.
Родена съм и живея в гр. Русе. В областта на приложните изкуства работя от 2009г. като съм участвала в ръководството, проектирането и изработката на декорация за семейни събития (сватби, рождени дни и др.) и фотосесии, но първата ми най-голяма и най-стара страст си остава изработката на бижута. 

Фото сесия на сватбена декорация
фотограф: Ал. Карчински
Сватбени аксесоари
фотограф: Ева Кузуян
Поставяне на сватбена украса
Фотограф: Ал. Пенева
Декорация на детска фотосесия
фотограф: Ева Кузуян
Въпреки че още като ученичка се увличах по приложните изкуства, изработката на бижута привлече вниманието ми по-късно. Запознах се с полимерната глина, която по това време не беше много популярен материал в България, докато търсех информация свързана с тогавашната ми работа. Бях толкова възхитена от възможностите ѝ, че любопитството ми бързо прерасна в непрестанно търсене, опитване и изучаване на нови техники. 

Есенна продуктова фото сесия
фотограф: Ева Кузуян
Онова, което ми помогна да открия себе си като автор и истински ме вдъхнови (и продължава) бяха реалистичните цветя от школата на руските майстори, сякаш непипнати от човешка ръка. 

снимка: сем. Друмеви
Комплект  колие и обици - Сваровски елементи и сребро
Снимка: Георги Кехайов
 Украшенията с реалистично изработени цветя, ме накараха да мисля за първи път, че е възможно да се създадат и ръчно изработени бижута, които да са нежни, изящни, фини, подходящи за всякакви поводи не само за неформалното ежедневие. 
Това е стремежът ми, когато работя и до днес.
В помощ на деликатността, която целя, идват и любимите ми материали - полускъпоценните камъни, Сваровски елементите, сребърните елементи за бижута.
Ръчно изработен аксесоар за булката - цвете за коса
Снимка: Георги Кехайов

Като човек и автор много харесвам класиката и някои ретро стилове. Харесва ми, че всичко в тези стилове сякаш е устойчиво на времето - с непреходна, дори подновена красота. Вдъхновява ме основно природата, цветовете в нея, но някои бижута се появяват и след впечатляваща снимка или под влиянието на някакъв друг вид изкуство.


Снимка: личен архив
Бижутата ми са подходящи както за ежедневието, така и за по-специални поводи. Измислям моделите сама и ги изработвам в единични бройки или съвсем малки серии (като почти винаги променям нещо). Имат лека романтична нотка. Вярвам, че са за онези жени, които носят в себе си тази романтична нотка, която винаги личи и в начина на обличане, и в начина на общуване... 

В личен план, мога да кажа, че съм щастливо омъжена и горд домашен любимец на мързелива котка и хиперактивен папагал :D Обичам да пея, да работя с ръцете си, да разговарям с приятели на дълбокомислени теми :), да подарявам подаръци и да се впускам спонтанно в неща.
Нещото, което най-много ме удивява е колко много величествена красота можеш да откриеш и в най-малките неща, които Бог е създал. Да претворявам дори малка частица от нея е истинска радост и страст за мен. Щастлива съм, че имам възможността да правя всеки ден това, което обичам и сърдечно благодаря за всеки срещнат по пътя приятел.