Сребро и лицензи

2 януари 2018

Според българското законодателство и, по-специално, Валутния закон всеки търговец, който извършва сделки с благородни метали следва да бъде вписан в регистрите на Министерството на финансите и да получи удостоверение, че има право да извършва такива дейности. По този начин той е отчетен пред държавните органи за дейността си, както и за автентичността и качеството на продаваните продукти с участието на благородни метали.

За мен винаги е било важно да мога да гарантирам спокойствието на хората, които ми се доверяват за своите бижута, че това, което получават е точно онова, което виждат и четат в описанията. Затова и "РУСИНОВИ 2016" ЕООД (юридическата форма, под която работя) е вписана в този регистър .
Всички сребърни елементи, които включвам в бижутата си, са с проба 925 като сребърната сплав не съдържа алергени. Работя с утвърдени български и европейски дистрибутори на готови елементи за бижута.
При изработка на бижутата не комбинирам сребърни елементи с обикновени ( освен по изрична молба на клиент).

Поръчвала съм кристалите им от много места, но откъдето и колкото и да поръчам, кристалите винаги пристигат опаковани по един и същ начин - ЕДИН ПО ЕДИН. Изключение правят единствено по-евтините им серии. От опита с тях знам, че не се надраскват лесно, затова не мисля, че причината другите да се опаковат поединично е крехкостта им. Смятам, че е любовта към това, което правиш, желанието да го правиш по най-добрия начин и уважението към клиента.

прочети още

Всички елементи са моделирани на ръка. Използвам инструменти за моделиране, но не употребявам калъпи, отливки или каквито и да е други оформящи способи. Придавам форма с ръцете си на всяко едно листенце поотделно и добавям при нужда светлосянка или друг нюанс. Според цветето добавям тичинки, които също правя на ръка от памучна нишка импрегнирана допълнително за водоустойчивост, здравина и твърдост.

прочети още

За нежни, ефектни и качествени бижута и аксесоари в сватбения ден използвам висококачествени материали - кристални перли Swarovski, сребърни елементи ( проба 925) / сребърни елементи с позлата, сребърна и посребрена тел, ръчно изработени цветя. Можете да избирате между колиета, обици, гривни, аксесоари за коса, комплекти.

прочети още

Бижутата от полимерна глина са устойчиви и имат дълъг живот. Притежават твърдост, известна пластичност и са много леки, което носи комфорт при използването им.

прочети още